onsdag den 7. november 2012

Grønlandsmesterskaberne i Inuit games

Det var spændende og meget anderledes, end hvad man er vant til indenom nationale mesterskaber. Nogle af øvelserne var armpull, hvor det gik ud på at trække og holde ud, og alt muligt andet, som er svært at forestille sig, hvis ikke man har set det. Der blev dystet både børn, unge og voksne, og begge køn. Desværre lå programmet mest i arbejdstiden, hvorfor jeg kun fik et kort glimt af legene.
Artikel fra avisen Sermitsiaq, fra sidste år.

På mandag indledes GM i Inuit Games – og samtidig også de nok så kendte indianerlege – som også kaldes Dene Games. Der forventes deltagere fra omkring 10 byer i det GM, som foregår i Ilulissat med start på mandag.
Disse mesterskaber er blevet flyttet flere gange, men nu skulle alt være på plads. Deltagerne kommer fra Qaqortoq, Nuuk, Sisimiut, Qasigiannguit, Ilulissat, Qeqertaq, Saqqaq, Uummannaq, Qaanaaq, og Siorapaluk.
Søndag indledes GM, idet dommerne skal på et mindre kursus. Mandag går mesterskaberne officielt i gang. Det sker i Ilulissat-hallen, hvor der denne dag kæmpes i Stick Pull, Finger Pull og Two Foot High Kick.
Tirsdag den 15. november skal der kæmpes i One Hand Reach, Triple Jump, Kneel Jump og One Foot High Kick. Onsdag gælder det så Alaskan High Kick, Head Pull og Pole Push. Sidstnævnte konkurrence afvikles udendørs, hvis vejret er til det.
Torsdag den 17. november gælder det Arm Pull, Leg Wrestle, Air Plane og Knuckle Hop.






 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar